Ordu’da Yapılacak Şeyler

1. Ünye Kalesi
Ordu’da Yapılacak Şeyler listenizde olması gereken Ünye Kalesi M.Ö. 200’lü yıllarda Pontus Hükümdarı II. Mitradates’in tarafından yaptırılmış. Daha sonra bu bölgeyi ele geçiren diğer medeniyetler de kaleyi kullanmışlar. Eskiden kalenin bulunduğu yerde yanardağ varmış.
Kalede derin dehlizler, kuyular, eski kral mezarları, mağaralar bulunuyor. Buraya yerleşen kavimler yüzyıllar boyunca kaleye ihtiyaçlarına göre ilaveler yaptırmışlar.
Kale surlarının bazı bölümleri Romalılar, bazıları da Osmanlılar tarafından yaptırılmış. Kalenin giriş kapısı da Osmanlılar tarafından yapılmış. Büyük bir bölümü yüksek kayaların üzerine inşa edilmiş kale 250 m yüksekliğe sahip. Ünye Kalesi 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmiş.
Ünye Kalesi’nin en ilgi çekici detaylarından biri Kral Mezarları. 6. yüzyılda yapılan mezarlar kalenin üstüne yapılmış.
Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz, Ünye Kalesi ziyaretçilerini bekliyor.

2. Ordu Çiseli Şelalesi
Akçaova Irmağı üzerinde bulunan şelaleler, muhteşem manzaraları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Ordu merkeze bağlı Karaoluk Köyü yakınlarındaki şelaleler, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen yöre halkı ile dolup taşıyor. Doğa yürüyüşü yapan turistler de buraya uğramadan dönmüyorlar.

3. Perşembe Yaylası
Cennet gibi doğasıyla Perşembe Yaylası, Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri. Aybastı ilçesine bağlı yayla, yaz aylarında doğa severlerin Karadeniz’de en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri. Perşembe Yaylası, Ordu’da düzenlenen şenlikler ve festivallere de ev sahipliği yapıyor. Yaylanın sakinlerinden biri de Yılka atları. Bu vahşi atlar yüzyıllardır burada yaşıyorlar.

4. Ordu Küpkaya Kanyonu
Küpkaya Kanyonu doğa yürüyüşü ve kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri. Ulubey ilçesindeki kanyon, Ordu merkezine yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor.
Küpkaya Kanyonu balık tutmak, rafting ve piknik yapmak için de uygun.

5. Ordu Çambaşı Yaylası ve Kayak Merkezi
Ordu Çambaşı Yaylası muhteşem bir manzaraya ve havaya sahip. Buraya yakın konaklayabileceğiniz güzel yerler de mevcut. Ordu’ya yapacağınız gezilerde burayı da ziyaret edebilirsiniz.

6. Aybastı Kent Ormanı
Doğayla baş başa, huzurlu bir gün geçirmek isterseniz buraya gelin. Mis gibi dağ havası ve çam kokuları arasında yürüyüş yapıp, yemeğinizi yiyebilirsiniz.

7. Ordu Gaga Gölü
Ordu Fatsa’da bulunan Gaga gölü görülmeye değer. Gölün kıyısında çay içip vakit geçirebileceğiniz yerler de var.

8. Gıli Gıli Dağ Evi
Yaz aylarında mis gibi havası ve manzarasıyla uğrayabileceğiniz bir yer.

9. Ordu Kabakdağı
Fatsa’ya yakın bir konumda yer alan Kabakdağı’nda eski Ordu evlerini görebilirsiniz.

10. Ordu Ulugöl
Ordu’nun Gölköy ilçesine yakın bir konumda olan Ulugöl bir krater gölü. Deniz seviyesinden yaklaşık 1200 m yüksekte bulunan gölün çevresinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Fotoğraf meraklılarına özellikle tavsiye edebileceğimiz Ulugöl’de, yemek yiyebileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz yerler de mevcut.

11. Ordu Uzundere Şelalesi
Bir doğa harikası olan Uzundere Şelalesi, Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri. Ordu Aybastı’da bulunan şelaleye gitmek için yanınızda mutlaka doğa koşullarına uygun bir ayakkabı bulundurun. Yürüyüş yolu biraz zor olmasına rağmen şelalenin muhteşem manzarası yorgunluğunuzu unutturacak. Yaz aylarında Uzundere Şelalesi’nin suyu kuruyormuş. Bahar ayları ziyaret için en uygun mevsim.

12. Ordu Yeşilce
Ordu’nun bu şirin kasabası beyaz badanalı, kırmızı çatılı bakımlı evleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle fotoğraf meraklısı gezginlere tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Mardin Gezilecek Yerler