Fethiye Gezilecek Yerler

1. Ölüdeniz – Fethiye’de ve Ölüdeniz’de mutlaka görülmesi gereken yerler
Ölüdeniz Plajı ve Ölüdeniz Milli Parkı masmavi denizi ve el değmemiş doğası ile Fethiye’de görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Ölüdeniz’in çevresi dağlarla çevrili olduğundan denizi oldukça durgun bir yapıya sahip. Ölüdeniz ve Ege Denizi birbiri ile bağlantılı olduğundan ve içinde doğal kaynak suları bulunduğundan kendini yenileyen bir yapısı var

2. Kelebekler Vadisi – Fethiye’de yapılmadan dönülmemesi gerekenler neler?
Kelebekler Vadisi, bakir doğası, geniş kumsalı ve masmavi denizi ile Fethiye’nin en güzel yerlerinden biri.

Kelebekler Vadisi’ne, ünlü Likya Yolu’nu takip ederek ulaşmak en keyifli olanı. Bu yolu takip ederseniz, Kelebekler Vadisi’nin üstüne ulaşıyorsunuz. Burada konaklamak için pansiyon ve kamp alanları bulabilirsiniz. Kelebekler Vadisi’nin müthiş güzellikteki manzarasını buradan seyredebilirsiniz.

Etrafta gezerken Likya Yolu’nu hemen her sene yürüyen iki üniversite öğretim görevlisi ile tanışıyoruz. Kelebekler Vadisi’in aşağısına inmenin oldukça ustalık gerektirdiğini, iplerle inmenin yaklaşık 1 saat aldığından bahsediyorlar. Yukarı çıkmak ise yaklaşık olarak 2 saat sürüyormuş. Daha önce tekne turları ile Kelebekler Vadisi’nin aşağısında da bulunduğumuz için inmiyoruz.

3. Kabak Koyu – Ölüdeniz’de gezilecek yerler
Kelebekler Vadisi’nde biraz zaman geçirdikten sonra Kabak Koyu’na doğru devam ediyoruz. Eğer, yürüyüş yapmayı seviyorsanız, bu zevkli rotayı yürüyebilirsiniz. Kabak Koyu – Ölüdeniz – Fethiye hattında düzenli minibüs seferleri de var. Araçla Kabak Koyu’nun üstüne kadar geliyorsunuz. Buradan aşağıya yürüyerek veya araçla inebilirsiniz. Yolun üstünde bu hatta çalışan minübüsleri görüyoruz. Biz yürüyerek iniyoruz. Yürüyerek inmek için yolun üstüne çizilmiş kırmızı işaretleri takip etmeniz gerekiyor. Bu rota yine Likya Yolu’nun devamı. Kabak Koyu’nun manzarası kendine hayran bırakıyor. Burada kamp yapabileceğiniz yerler var. Deniz ve geniş kumsalı da harika.

4. Kayaköy – Fethiye’de yapılacak şeyler nelerdir?
Fethiye’den yukarı doğru çıktığınızda Kayaköy karşınıza çıkıyor. Tarihi yüzlerce yıl öncelere kadar giden Kayaköy’de eskiden Rumlar yaşarmış, mübadelen sonra buradaki halk göç etmek zorunda kalmış. Yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olan Kayaköy tarih kokan bir yer… Bomboş sokakları ve taş evleri ile de oldukça ilgi çekici.

5. Saklıkent – Fethiye’de görülecek yerler
Fethiye’de görebileceğiniz en ilgi çekici yerlerden biri Saklıkent Kanyonu. Saklıkent Kanyonu’nun bir bölümünde dağların kenarlarında yürüyüş yapabileceğiniz köprüler var. Kanyon’un daha ilerisine yürümek oldukça tehlikeli olduğundan çok tavsiye edilmiyor.

6. Fethiye 12 Adalar Turu – Fethiye’de nereler gezilir?
Fethiye Limanı’ndan kalkan teknelerle bu güzel mavi turu yapabilirsiniz. Sabah saatlerinde başlayan turlar, akşam saatlerine kadar sürüyor. Yassıca Ada, Kızıl Ada, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Göcek gibi bir çok yere uğrayan tekneler, buralarda yüzme molaları veriyor. Fethiye Limanı’ndan bu turlarla ilgili detaylı bilgi alıp, karar verebilirsiniz.

7. Babadağ Yamaç Paraşütü – Fethiye’de yapılacak şeyler
Ölüdeniz‘in hemen yanında bulunan Babadağ yaklaşık 1700 m yüksekliğinde. Dünya’nın en keyifli yamaç paraşütü rotalarından birisi olarak kabul ediliyor. Babadağ’dan, Belcekız Plajı’na yaklaşık 30 dakikada iniyorsunuz.

8. Belcekız Plajı – Fethiye’de nereler gezilir?
Ölüdeniz’in deniz tarafında bulunan plaj, yerli ve yabnacı turistlerin en sevdiği yerler arasında. Yamaç Paraşütü yapanlar da buraya iniyorlar.

9. Dalyan – Fethiye turistik noktalar
Dalyan, Fethiye’de gezilecek yerler arasında ayrı bir öneme sahip. Dalyan Kaya Mezarları, Kaunus Antik Kenti, Dalyan İztuzu Plajı, Dalyan Çamur Banyoları ve daha bir çok yeri Dalyan gezilecek yerler yazımızda ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

Beşiktaş Gezilecek Yerler