Beşiktaş Gezilecek Yerler

Barbaros Hayrettin Paşa, Osmanlı Donanması’nın gemilerini, Beşiktaş Sahil’ine demirlermiş. Ayrıca burada konaklaması için bir de yalısı varmış.
Barbaros Hayrettin Paşa’nın heykeli Zühtü Müridoğlu tarafından yapılmıştır.

İstanbul Deniz Müzesi
Türkiye’nin denizcilik alanında en büyük müzesidir. İçerik ve çeşitlilik bakımından Dünya’nın sayılı müzeleri arasında yer alır.
1500 m² alana sahip olan müzede yaklaşık 20.000 adet eser sergileniyor. Denizcilik Müzesi, 4 Büyük salon ve 17 odadan oluşuyor.
Beşiktaş Gezilecek Yerler arasında ilk sıralarda olan müzede, saltanat kayıkları, gemi modelleri, denizcilik haritaları, bahriyeli kıyafetleri , el yazmaları ve silahlar bulunuyor.

Beşiktaş Sahil
Beşiktaş’ta yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri, Beşiktaş Sahil’de vakit geçirmektir. Özellikle havanın güzel olduğu zamanlarda, burada sohbet edenleri, kitap okuyanları veya Boğaz’dan geçen gemileri seyredenleri görmek mümkündür.

Mendel’s Coffee & Chocolatier
Kahvesi, çikolatası ve tatlıları çok güzel. Beşiktaş’a giderseniz burayı tavsiye ederiz. Özellikle, dondurma ile servis edilen Sizzling Brownie inanılmaz lezzetli.

Dürümce
Dürümce Beşiktaş’ın en güzel dürümlerini yiyebileceğiniz mekanlardan biri. Yemeğin yanında turşu, salata, ezme ve maydanoz da servis ediyorlar. Özellikle mekanın üst katlarından muhteşem bir boğaz manzarası seyredebilirsiniz. Menülerine yeni ekledikleri taş fırın pideler de oldukça lezzetli, denemenizi tavsiye ederiz.

Minoa Bookstrore/Cafe
Sıcak ve huzurlu ortamıyla, Akaretler Yokuşu’nun en sevilen cafelerinden biri. Burada kahvenizi veya çayınızı yudumlarken, kitabınızı okuyabilirsiniz.

Beşiktaş Akaretler Yokuşu
Beşiktaş Akaretler Yokuşu’nda bir çok yeni ve şık mekan bulunuyor. Akaretler’deki sıra evlerde eskiden Dolmabahçe Sarayı’nda çalışan memurlar kalırmış. Evlerin bir kısmı ise kiraya verilerek elde edilen geliri camilerin vakıflarına aktarılırmış. Akaretlerdeki sıra evler de, Dolmabahçe Sarayı gibi Balyan Ailesi tarafından tasarlanmış.

Valonia Chocolate
Çikolata ve tatlı krizleri için tavsiye ettiğimiz mekanın, dekorasyonu da çok hoş. Çikolatalı ıslak kekini tavsiye ederiz.

Latife Türk Kahvesi
Beşiktaş’ta bulunan Latife Türk Kahvesi, bu bölgedeki en sevilen ve tercih edilen yerlerden biri.

Beşiktaş’ta Gidilecek Restaurant ve Cafeler
Beşiktaş’ta Balık Pazarı’nın arka sokaklarında restaurant ve cafeler yan yana sıralanıyor. Akşam yemeği için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz.

Beşiktaş Balık Pazarı
Beşiktaş’ta Alışveriş için en uygun yerlerden biridir. Günlük taze balığın yanı sıra, sebze, meyve gibi her şeyi burada bulmanız mümkün.

Beşiktaş Sinan Paşa Pasajı
Beşiktaş Gezilecek Yerler arasında olan Sinan Paşa Pasajı’nda, kıyafet, ayakkabı, takı gibi her türlü mağazayı bulabilirsiniz.

Beşiktaş Kabalcı Kitabevi
İstanbul’un en iyi kitapçılarından biri olan Beşiktaş Kabalcı Kitabevi’nde zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre bir çok yayını bulmanız mümkün.

Sinan Paşa Camisi
16.yy’da, Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş bir Osmanlı Camisidir. Sinan Paşa Mahallesi adını bu camiden alır. Camiyi, Rüstem Paşa’nın kardeşi Kaptanı Derya Sinan Paşa yaptırmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

Tarsus Gezilecek Yerler