Dalyan Gezilecek Yerler

Kaunus Antik Kenti
Sonraki durağımız olan kazıları yıllardır devam eden Kaunus antik şehrine doğru yola çıkıyoruz. Kaunus Antik Kenti, MÖ 9 yy. kurulmuş bir şehir. Tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık’ın kardeşi Prof. Dr. Cengiz Işık bu antik kentin kazılarını yürütüyormuş.

Dalyan Kaya Mezarları
Dalyan’da yapılacak bir çok şey var. Burada ikinci günümüzde tekrar tekne gezisine çıkıyoruz. Amacımız ünlü Kaya Mezarlarını görmek. MÖ 400 yıllarında yapılmış bu mezarların amacı  kralları ve soyluları tanrı katına yaklaştırmakmış. Dalyan Deltasında yol alırken diğer gezi tekneleri ile selamlaşıyoruz. Sazlıkların arasından yavaşça süzülen teknemiz bizi İztuzu plajına getiriyor.

Dalyan İztuzu Plajı
Dalyan Gezilecek Yerler arasında olan İztuzu Plajı, son yıllarda yapılan anketlerde yalnız Türkiye’nin değil Dünya’nın en güzel plajlarından birisi olarak kabul ediliyor. Bunun için Caretta Caretta Kaplumbağalarına teşekkür etmeliyiz. İztuzu plajı, Caretta Caretta kaplumbağalarının doğal yaşama ve üreme ortamı olduğundan burada hiçbir yapılaşmaya izin verilmiyor ve burası doğal haliyle kalıyor. İztuzu Plajı, Dalyan merkeze 13 km. uzaklıkta ve 5 km uzunluğunda . Adı ilk defa 1986 yılında buraya bir tatil köyü yapılmak istenmesiyle duyuldu. Çevreciler ve Dünya basını Caretta Caretta Kaplumbağalarını korumak için bu bölgeye akın edince doğal sit alanı olarak kaldı. Bu bölgede hiç bir yapılaşmaya izin verilmiyor.

Dalyan Çamur Banyoları
Daha sonra Dalyan’ın en meşhur noktalarından bir tanesi olan çamur banyolarına gidiyoruz. Çamur banyolarının 1001 derde iyi geldiği söyleniyor. Cilde iyi geliyormuş ve en önemlisi ruhu gençleştiriyormuş.  Aklınızda bulunsun Dalyan merkezdeki  çamur banyoları çok kalabalık olursa yakınlarındaki Sultaniye’de hem çamur banyosu, hem de kaplıca var. Ayrıca mantar gibi cilt hastalıklarına iyi gelen balıklara uğruyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Mardin Gezilecek Yerler