İstanbul’da Gezilecek Doğal Yerler

1. Yıldız Parkı
Yıldız Parkı Beşiktaş yakınlarındaki konumu ile en kolay ulaşım sağlayabileceğiniz yerlerden biri. Beşiktaş’tan yürüyerek gidebileceğiniz gibi, İETT otobüsleri ile tam Yıldız Parkı önündeki otobüs durağında da inebilirsiniz. Bütün mevsimlerde ayrı bir güzelliğe sahip olan parkta yürüyüş veya piknik yapabileceğiniz alanlar bulunuyor.

2. Emirgan Korusu
Emirgan Korusu İstanbul Boğazı kıyısındaki konumu ve yemyeşil yüzlerce yıllık ağaçları ile İstanbul’un en güzel köşelerinden biri. İstanbul’dan uzaklaşmadan hafta sonu doğada vakit geçirmek isterseniz, İstanbul Metrosu ile ulaşımı çok kolay olan Emirgan Korusu sizin için en uygun yerlerden biri olacaktır.

3. Hıdiv Kasrı
Hıdiv Kasrı İstanbul Anadolu Yakası doğada gezilecek yerler arasında yer alan en güzel köşelerden biri. Yemyeşil doğası ve İstanbul Boğazı manzarası ile yürüyüş yapıp keyifli vakit geçirebileceğiniz Hıdiv Kasrı’nda İBB Sosyal Tesisleri de bulunuyor.

4. Beykoz Korusu
Beykoz Korusu yüzlerce yıllık ağaçları ve yemyeşil ortamı ile İstanbul Anadolu Yakası’nda çocuklarla beraber gezilecek yerler arasında bulunuyor. Çok keyifli ortamı bulunan Beykoz Korusu’nda yürüyüş parkurları da bulunuyor.

İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler

1. Şile
Özellikle yaz aylarında İstanbul dışına çıkıp tatil yapma imkanı bulamayanların kaçış noktalarından biri olan Şile’de hafta sonunuzu keyifli geçirebilirsiniz.

2. Riva
Şile ile Anadolu Feneri arasında kalan Riva, İstanbul’a sadece 50 km uzaklıkta bulunuyor. Geniş ve uzun bir kumsalı olan Riva eskiden küçük bir Rum köyüymüş. İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan hafta sonunuzu keyifli geçirmek isterseniz, Riva’yı tercih edebilirsiniz.

3. Ağva
Ağva İstanbul’un kuzeyinde Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasına kurulmuş küçük bir köy. Ağva’da yapılacak şeyler arasında belki de en keyiflisi, derelerde tekne ile gezinti yapmak diyebiliriz.

İstanbul Adalar Gezilecek Yerler

Roma ve Bizans döneminde özellikle prenslerin sürgün ve çile yeri olan Adalar, bu nedenle Prens Adaları olarak da biliniyor.

1. Büyükada
Büyükada adından anlaşılacağı gibi İstanbul açıklarındaki en büyük adadır. İstanbul’dan vapur ve deniz otobüsü ile ulaşabileceğiniz adada, yaz aylarında güneşin ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz plajlar bulunuyor.

2. Burgazada
İstanbul’da denize girmek için en yakın kaçış noktalarından biri olan Burgazada özellikle sıcak yaz günlerinde, plajları, yürüyüş yolları ve yemyeşil ortamı ile hafta sonu kaçamakları için de en uygun yerlerden biri.

3. Kınalıada
İstanbul’a en yakın ada olan Kınalıada İstanbul’da denize girmek için en sakin plajlara sahip. Özellikle adanın arka tarafındaki plajları tavsiye ederiz. Kınalıada iskelesinde vapurdan indiğinizde sizleri plajlara götürmek için bekleyen tekneleri göreceksiniz. Para ile girebileceğiniz plajlar olduğu gibi adanın halka açık plajları da var. Kınalıada’da fayton olmaması da sıcak yaz günlerinde at kokusundan rahatsız olan ziyaretçiler için avantaj sağlıyor.

4. Heybeliada
İstanbul’a yakın en büyük ikinci ada olan Heybeliada aynı zamanda İstanbul Adaları’nın en yeşil olanıdır. Yemyeşil mesire yerlerinde piknik yapabileceğiniz gibi adanın plajlarından da yararlanabilirsiniz.

İstanbul’daki ormanlar

1. Belgrad Ormanı
Belgrad Ormanı ismi Kanuni Sultan Süleyman zamanından geliyor. O dönmelerde buraya Belgrad’dan getirilen halk yerleştirilmiş. İstanbul Avrupa Yakası’nın kuzeyinde yer alan orman yaklaşık 5400 hektarlık bir alana yayılmış.

2. Aydos Ormanı
İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Aydos Ormanı şehrin oksijen kaynaklarından biridir. Aydos Tepesi, Aydos Göleti ve Aydos Ormanı Mesire Yeri ile birlikte Aydos Ormanı İstanbul’un en yeşil ve doğal gezilecek yerleri arasında yer alıyor.

3. Polonezköy Tabiat Parkı
Polonezköy 19. yüzyılda Polonya’dan sürgün edilenler tarafından kurulmuş. İstanbul’dan biraz uzaklaşıp yemyeşil bir doğada, kuş sesleri arasında zaman geçirmek isterseniz burası tam size göre.

4. Atatürk Arboretumu
Arboretum; botanik bahçesi anlamına geliyor. İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler arasında bulunan Atatürk Arboretumu İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

Tarsus Gezilecek Yerler