Büyükada Adalar Gezilecek Yerler

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi
Aya Yorgi Kilisesi’ne ulaşmak için faytonla Lunapark Bölgesi’ne geldikten sonra, 1 km yokuş yukarı tırmanmanız gerekiyor. Yokuş yukarı tırmanırken, burayı ters ters tırmananları veya makaradan yola ip serenleri görebilirsiniz. Ağaçlara; ev, araba gibi çeşitli resimler asanlar da var. Bu resimlere insanlar ihtiyaçları olan şeyleri çiziyorlar ve asıyorlar. Hristiyan inanışına göre Aya Yorgi Kilisesi’ni ziyaret edenler yarı hacı sayılırmış. Tam hacı olmak için ise Efes’te bulunan Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etmeniz gerekiyor. Aya Yorgi; 1751 yılında Saint George adına yapılmış bir Ortodoks Kilisesi. Bu tarihte yapılan, şapel ve dua yeri eski kilise olarak biliniyor. Taştan yapılan diğer kilise ise 1905 yılında yapılmış.

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi’ne Nasıl Gidilir?
Büyükada Adalar Gezilecek Yerler arasında ilk sırada olan Aya Yorgi Kilisesi’ne, faytonla veya bisikletle Lunapark Bölgesi’ne gelerek, buradan yukarı 1 km yürüyerek çıkmanız gerekiyor.

Büyükada Adalar Yücetepe Kır Gazinosu
Aya Yorgi Kilisesi’nin hemen yanında manzaralı güzel bir cafe ve restaurant bulunuyor. Yukarı çıkarken yorulursanız, burada dinlenip vakit geçirebilirsiniz. Adayı yukarıdan gören muhteşem bir manzarası var. Özellikle köfte, sucuk ve börekleri çok güzel. Denemenizi tavsiye ederiz.

Büyükada’da Nerede Ne Yenir?

Choco White
Büyükada’da bir çok yerde dondurma ve tatlı deneyebilirsiniz. Özellikle, Büyükada Vapuru’ndan indikten sonra sağda ve solda bir çok tatlıcıya ve dondurmacıya rastlayacaksınız. Sıcak yaz günlerinde buralarda oturarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Biz Choco White’ı çok beğendik. Profiterol, ekler ve dondurmaları çok iyi. Denemenizi tavsiye ederiz.

Büyükada Sahil
Büyükada İskelesi’nin bulunduğu sahil oldukça kalabalık oluyor. Burada yan yana bir çok cafe ve restaurant bulunuyor. Özellikle balık ve midye tava adanın en sevilen ve tercih edilen menülerinden biri. Ayrıca yaz aylarında dondurma ve waffle da yiyebilirsiniz.

Büyükada Sahil’e Nasıl Gidilir?
Büyükada Adalar Gezilecek Yerler arasında ilk sıralarda olan Büyükada Sahil’e vapurla Kabataş, Kadıköy veya Bostancı’dan ulaşmanız mümkün. Büyükada Vapur’undan indikten sonra sahil boyunca yürüyebilirsiniz.

Büyükada Adalar Plajları
Büyükada’nın çevresinde bir çok plaj da var. Sıcak yaz günlerinde oldukça kalabalık olan halk  plajlarının dışında, özel bazı plajlar da bulunuyor. Adada konaklamak isteyenler için butik oteller bulunuyor. Hafta sonunuzu, Büyükada’da geçirmek isterseniz, önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Büyükada Adalar’a Nasıl Gidilir? Büyükada Adalar Nerede?
İstanbul’un güneyinde Marmara Denizi’nde bulunan Adalar’a İstanbul Kabataş, Kadıköy ve Bostancı’dan düzenli olarak vapur seferleri yapılır. Aşağıdaki linklerden vapur saatlerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

Tarsus Gezilecek Yerler